Marktreflectie 30 mei 2011

Het eerste Passend Wonen project is een nabij. De Van Dijk Groep is in gesprek met woningstichting Beter Wonen Vechtdal om in Hardenberg de eerste Passend Wonen-woningen te gaan bouwen. Passend Wonen is een nieuw woningbouwconcept van de Van Dijk Groep en wordt zeer goed ontvangen in de markt.

Andere denkwijze
“You can’t solve problems with the same kind of thinking used when we created them” aldus Albert Einstein. Een heel andere wijze van denken heeft geleid tot een praktisch gebouwconcept dat aanpasbaar en herbruikbaar is. Het principe van Passend Wonen is te vergelijken met het stapelen van blokken. Een woonblok bestaat uit losse elementen die wij naar wens kunnen indelen. Bijzonder aan dit concept is, dat wij vanuit een vaste technische basis, de woningen horizontaal en verticaal kunnen transformeren en indelen naar de behoefte van dat moment. Het Passend Wonen concept is gebouwd voor de toekomst, en richt zich op de 4e dimensie van een gebouw namelijk ‘tijd’. De exploitatietijd van Passend Wonen gebouw wordt namelijk vele malen meer.

Reflectiemoment
Op maandag 30 mei 2011 hebben wij een reflectiemoment in onze Timmerfabriek in Hardenberg georganiseerd. Tussen de ‘krullen’ zijn gemeenten, corporaties, zorginstellingen, ontwikkelaars, financiële organisaties (etc.) uitgenodigd om ons alles te vragen over Passend Wonen wat zij willen weten. Omgekeerd vroegen wij hen om Passend Wonen tegen het licht van elke denkbare doelgroep in de markt te houden, van de startersmarkt tot en met de senioren met een zorgbehoefte en alles wat daar tussen zit.

Meningen vanuit de markt
Het panel, bestaande uit de heren Albert Smit (gemeente Assen), Harry Kremer (Acantus), Jan van der Linde (Ariëns Zorgpalet), Rene Wennemers (Woonconcept), Joop Halman (Universiteit Twente) en Hylko Zwart (Van Manen en Zwart Architecten) gaven onder leiding van Martin Steenbeke (dagvoorzitter) hun mening over Passend Wonen. Zij waren onder de indruk van de vernieuwing die is samengebracht in het concept, zowel functioneel als technisch. ‘Geen oude wijn in nieuwe zakken’ aldus René Wennemers. Het panel gaf aan dat wanneer het concept prijsconcurrerend is met gebouwconcepten zoals we die al kennen, het concept erg veel potentieel heeft. Joop Halman gaf daarbij aan dat de schaalgrootte van het concept een kritische factor is. Het aangaan van samenwerkingsverbanden met andere bedrijven kunnen het vermarkten en industrialiseren van Passend Wonen faciliteren. De praktijk leert dat dit enorme kostprijsreductie kan opleveren.

Voor een impressie van de presentatie van Wim Sturris, klik hier.
De foto’s van de marktreflectie treft u ook hiernaast aan, klik op 1 van de foto’s om alles te bekijken.

Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen in onze timmerfabriek om de proefopstelling van Passend Wonen te aanschouwen.
Wilt u meer weten over Passend Wonen of zelf een bijeenkomst van Passend Wonen bijwonen? Neem dan contact met ons op!